Udviklingen starter med dig

Vince, John og Stephen

Vince Lombardi var en af de mest succesrige football coaches i amerikansk historie. Han forvandlede holdet Green Bay Packers fra et bundhold til et tophold tilbage i 60érne. Det er mange år siden, og det vil derfor også være naturligt at spørge om hans ledelsesstil og -filosofi ikke er for gammelt til at være tidssvarende i så hektisk og hurtig en verden som i dag. Hvad kan en nu afdød sportscoach overhovedet bidrage med?

Hans kernebudskab var:

Selfknowledge à Character & Integrity à Leadership

 

…eller oversat: ledelse starter med selvindsigt, først herefter kan du udøve god ledelse.

 

John Wooden er en anden amerikansk sportscoach. Han huserede i basketball, og ingen har i dag formået at komme i nærheden af hans rekordlange sejrs-række med UCLA holdet. Wooden sidder i dag i kørestol, og når han holder foredrag går halvdelen af tiden med at  reciterer digte (engelsk er hans andet hovedfag). Sammenlignet med de mange pep-talkere og hurtigsnakkende konsulenter kan han virke som en noget langsom og forældet udgave af en inspirator, men tag ikke fejl. Han engang blev kaldt for ”The Wizard of Westwood”, og hans kernebudskab er:

Ingen er større end teamet,

og det kræver personlig indsigt og ydmyghed at kunne se dette.

 

Stephen R. Covey er den tredje jeg tænker på. Han er en stor inspirationskilde for mange i dag, både privat og i virksomheder. Hans 7 gode vaner havde for lidt over et år siden vokseværk med bogen Den 8.vane. Covey´s budskab ligger tæt på både Lombardi og Woodens. Vanerne tager udgangspunkt i at gøre en forskel for sig selv, inden du kan gøre det for andre. Første sejr er den over dig selv, og en udvikling fra afhængighed til uafhængighed. Næste udfordring ligger i at sejre med andre. Ved at sejre med andre kan du opnå evnen at opnå gensidighed og endog hjælpe andre med at finde deres egen stemme. Kernebudskabet fra Covey er:

 

Afhængighed à Uafhængighed à Gensidighed

Det handler ikke om dig, men det starter med dig.

 

Der er mange flere ”guruer” – jeg ved det godt – og alle har de deres bud på hvordan du kan gøre det bedre, hvordan du kan komme i gang, og hvorfor det er nødvendigt. Jeg giver dem alle ret… og tilslutter mig deres budskaber, blandt andet fordi de bedste af dem fremstiller det så enkelt og ligetil.

 

Deres kernebudskab er at det starter med én selv. Først herefter kan det handle om andre. Det er både et universel og logisk budskab. Og der kommer ikke et men nogen steder her. 

 

Udviklingen starter med dig!  

 

 

kilde : Lindeblad Consult

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: