At gøre en forskel.

af  Sofia Manning


At gøre en forskel er noget der ligger mange mennesker naturligt, eftersom det er et af vores menneskelige og basale behov. Mange er endda rigtig gode til at gøre en forskel, og gør det dagligt for mange mennesker, på mange måder. Når du læser dette og måske har en interesse for coaching, er du sikkert allerede meget optaget af at ville gøre en forskel. Om det er i det små, for én person, for en gruppe, dine klienter… – eller det er i det store hele, for masserne, for miljøet, for verden – kommer alt sammen ud på ét. At bidrage til fællesskabet, at give noget, som vi anser for værdifuldt videre, og gøre en forskel.

Men, alting med måde og i balance. Jeg har mødt mennesker på min vej, som har haft så travlt med at ville gøre en forskel for alle andre, for deres familie, elever, kolleger, chefer osv. at de ofte glemmer sig selv. Og jeg har desværre al for ofte set, hvordan det kan gå, hvis man bruger al sin energi på at ville yde værdi for andre og give output, viden, energi og kærlighed til alle dem omkring sig, uden nogensinde at give til sig selv og tænke på sig selv.

Værktøjet består i denne måned i at spørge dig selv: Hvornår har du sidst gjort en forskel for dig selv? Og hvad vil det overhovedet sige at gøre en forskel for dig? Hvad skal der til? Hvis du virkelig var din egen bedste ven og gav dig selv præcis det, du har brug for i dit liv lige nu – hvad ville du så gøre for dig selv, som virkelig ville gøre en forskel?

Når du om 5 år eller 10 – 20 år ser tilbage på dig selv, og på hvor du er i dag, hvilken handling, ændring af adfærd, overbevisning, historie eller lignende ville medføre at du gjorde en forskel for dig selv. Det behøver ikke at være en kæmpe ting, eller en radikal stor ændring. – Det kan det være, men det kan lige så vel være en lille ændring, én overbevisning eller én beslutning som gør hele forskellen: et simpelt ja eller nej, eller et til eller fra – hvordan end det ser ud for dig…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: