Lær lektien

 

Det tog lang tid for mig at indse, at de problemer eller udfordringer, som jeg havde rent faktisk var noget jeg skulle lære af. De var mit livs læremestre.  

For at være helt ærlig, så er jeg stadig ikke altid vildt fornøjet med de frustrationer, og den "smerte" der nogle gange kommer af de "lektioner" jeg skal igennem.

Nogle dage har jeg bare lyst til at snuppe den lette løsning, og pjække fra lektionen. 

 

Men når jeg så kigger tilbage på mit liv er det let at se, at de tidspunkter hvor jeg virkelig har udviklet mig, og lært noget, er dem der kommer lige efter virkelig negative perioder, eller omstændigheder.

 

Den største vækst vi mennesker oplever, kommer nemlig fra de negative perioder vi gennemlever. Perioder som af og til, kan virke alt for overvældende. Men vi lærer meget mere af modgangen, end vi gør af medgang, og succes. Ikke dermed sagt at vi kan undvære medgang og succes, for det kan vi bestemt ikke.  

 

Jeg plejer altid at sige, at de helt store gaver vi får her i livet, kommer pakket ind i udfordringer.

 

Forfatteren James Allen skriver blandt andet (frit oversat):

 

"Lad en person glædes når han møder forhindringer, for det betyder at han har nået enden af en udviklingsvej. Nu bliver der krævet at han samler al sin energi, og intelligens, for at frigøre sig selv og finde en endnu bedre vej. En vej med større frihed, og et større perspektiv.

Ingen situation kan være svær i sig selv. Det er mangelen på indsigt i den og dens finesser – ønsket om visdom i at håndtere den, der giver besværlighederne".

 

Måske er det derfor at man, af og til, ikke kan komme af med et bestemt problem. Et problem der bliver ved med at komme frem og vise sit grimme ansigt. I stedet for at bekæmpe og undertrykke det, så skal du acceptere det, og få den indsigt og udvikling det giver. Du skal som sagt se det som en gave – en mulighed for at udvikle dig som du får tilbudt. Jo større problemet er – jo større potentiale for udvikling ligger der i det.

 

Hvis du bare ignorerer det og gør modstand, så vokser det. Det bliver det som regel ved med, indtil man gør noget. Som man på engelsk siger "What you resist – persist"  

Eller på dansk "Hvad man modarbejder – består". Det lyder bare bedre på Engelsk synes jeg.

 

Når du har accepteret og gennemlevet dit problem vil det være væk. Så er du klar til endnu større udfordringer, som giver dig mulighed for endnu mere udvikling. Hvis du bare ignorer, og modarbejder dit problem, så kommer du ikke videre.

Det er det samme når du går i skole. Hvis du modarbejder undervisningen, og dine eksamener, så kan du dumpe, og så kommer du ikke videre. Men hvis du gennemgår udfordringen (undervisning og eksamen) så får du mulighed for at komme en klasse op, og lære endnu mere, og få endnu større muligheder.

 

Når eleven er klar, så kommer læreren. Der er ingen holdbare genveje her.

 

Emmet Fox skrev en gang (også frit oversat):

 

"Det er en universel lov, at alle udfordringer der kan komme til dig, til enhver tid, lige meget hvad det er, må være nøjagtigt det du har behov for lige nu. Derved kan de gøre dig i stand til at kunne tage det næste skridt frem ad i din udvikling.

Den eneste tragedie der kan være ved disse udfordringer er hvis vi lider uden at lære noget af det."

 

 

Det synes jeg er værd at tænke på. Hvordan har du det med udfordringer ?

 

 

 

 

Kilde:Coach Academy 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: