Er du et menneske som synes at alt i livet er vidunderligt, eller ser du det værste i alt omkring dig?

 
 
Dit Perspektiv
 
Er du et menneske som synes at alt i livet er vidunderligt, eller ser du det værste i alt omkring dig?  
 
Måden du ser verden på, har meget stor betydning for hvilke resultater og oplevelser du får.
 
Måske kender du denne lille historie:
 
En gammel mand sidder på sin bænk udenfor en landsby. En rejsende kommer fordi og spørger ham "Hvordan er folkene her i byen?" Den gamle mand svarer "Hvordan er folkene i den by du kommer fra?"
 
"De er ikke særligt rare, de er hadefulde og egoistiske" siger den rejsende, og den gamle mand svarer "Jeg er ked af at sige det, men folkene i denne by er ikke rare, de er hadefulde, og egoistiske".
 
Senere kommer der endnu en rejsende forbi, og han stiller den gamle man det samme spørgsmål "Hvordan er folkene i denne by?" Den gamle mand spørger igen "Hvordan er folkene i den by du kommer fra?"
Den rejsende svarer "De er de mest omsorgsfulde og kærlige mennesker man kan tænke sig. De er åbne og vil gøre alt for at hjælpe hinanden."
 
Den gamle mand smiler "Folkene i denne by er nogen af de rareste mennesker du vil møde. De er varme og imødekommende overfor alle"  
 
Ironien i dette er, at de to rejsende kom fra samme landsby, og var også på vej ind i den samme landsby. Begge rejsende fandt ud af, at hans beskrivelse af byens borgere passede. De så hver verden fra deres eget perspektiv.
 
Nogle gange skal vi ændre den måde vi ser tingene på for, at opnå større tilfredsstillelse og opfyldelse af det vi ønsker.
 
 
Her er der tre små tips til hvordan du kan ændre dit perspektiv:
 
1. Vær proaktiv
Hold op med at slukke små brande og løbe fra den ene krise til den anden. Se ud mod horisonten og forudse hvilke problemer der muligvis kan opstå. Hvis man kun ser ned i jorden, og kun tænker kortsigtet, kan man let falde i "fælderne". Hold dine øjne åbne, og planlæg efter de konstante ændringer. Vær proaktiv. Det betyder ikke, du skal forvente det negative, men du skal forudse hvad der kan komme, og stadig forvente det bedste.  Det er to vidt forskellige ting.
 
2. Bryd ud af din komfortzone
Det er tiden at tage skridt ud i det ukendte. Det kræver mod at prøve noget nyt. Det at tage små skridt hjælper med at tage truslerne ud af det ukendte. På den måde lærer du gradvist at være tryg ved det utrygge.
 
3. Fejltagelser er en del af det at lære  
Vi lærer ved at prøve og fejle. Kan du huske hvordan du lærte at køre på cykel. Du skulle vælte et par gange, før du lærte at holde balancen, og finde ud af hvor langt du kunne gå. Lær af dine erfaringer, og bliv ved med at prøve.
 
Disse tre små tips er enkle, men effektive.
Selvfølgelig kræver det lidt arbejde at få dem integreret i din dagligdag.
Sørg for at ændre dit perspektiv og skab de resultater du ønsker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: