Effektiv ledelse a la Wilbek

 


* Tag ansvar – det skaber tryghed blandt spillerne (her: de ansatte). I Wilbeks tilfælde er spillerne aldrig i tvivl om, at han står ved sit ansvar som leder . Går noget galt, tager han skylden.
* Vær stærk og tydelig – Wilbek lader sig ikke ryste (synligt) af modgang. Han tror på sejr, selv når det ser sort ud. Som leder har han en klar strategi, også når det går skidt. En klar strategi skaber tryghed og håb blandt spillerne i pressede situationer.
* Vær handlekraftig – Wilbek tøver aldrig, når der skal træffes hurtige – til tider upopulære – beslutninger. Valgene træffer han alene. Han lægger ikke beslutningerne ud til afstemning hos spillerne. Er han rystet, viser han det ikke.
* Vær ærlig – spillerne ved altid, hvor de har Ulrik Wilbek. Han er kendt for at have et stort temperament og kunne skælde ud på spillerne, men ingen er nogensinde i tvivl om, hvor de har ham. (Det voldsomme temperament er okay i sportsverdenen, hvor det er almindeligt, at træneren taler med store bogstaver over for spillerne i pausen. Den form for følelsesladet, personlig irettesættelse hører ikke hjemme i erhvervslivet).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: