8 fototips fra Helena Christensen

 
 

Efter 20 år foran kameraet har Helena Christensen stillet sig om på den anden side. Se hendes allerbedste tips til bedre billeder.

1. Medbring altid dit kamera

Du ved aldrig, hvad du ser, eller hvad som inspirerer dig. Ofte er de bedste billeder de, som viser noget overraskende midt i dagligdagen. Du får ikke to chancer. Så hav dit kamera lige ved hånden.

2. Fortæl en historie

Når jeg arbejder professionelt, tænker jeg altid over, hvad jeg vil fortælle med mit billede. På, hvad jeg vil have betragteren af billedet til at tænke. Selv hvis det blot er feriebilleder, så prøv alligevel på at indfang stemningen perfekt, så du får alle lyde, lugte og indtryk med.

3. Eksperimenter med lyset

Jeg eksperimenterer altid med det naturlige lys. Lyset er så vigtig en del af billedet, men lad være at bekymre dig for meget om det tekniske. Så hvordan lyset påvirker dit motiv, er der interessante skygger, hvor er lyset kraftigst, kan de områder forstærke billedet, hvis du udnytter dem anderledes.

4. Se efter detaljer

Se grundigt på billedet i din søger eller på skærmen. Ved at fokusere på detaljer i baggrunden eller forgrunden kan du fremhæve billedets styrker.

5. Få folk til at slappe af

Jeg holder allermest af portrætfotografiet og forsøger at indfange essensen af et menneskes personlighed. Det er virkelig vigtigt at få den, du vil fotografere, til at føle sig godt tilpas. Normalt tager det noget tid og nogle prøvebilleder, før det rigtigt gode klima kommer, hvor de interessante billeder dukker op.

6. Vær ikke bange

Betragt dit kamera som en forlængelse af dig selv. Hvis du ser et godt billede, der bare venter på at blive taget, så tag dit kamera frem og udnyt det.

7. Observer og lær

Lige så vigtigt, det er at udvikle sin egen stil, er det at blive ved med at lære noget nyt. Tal med andre om dine billeder. Gå på udstilling. Tænk over hvilke billeder du kunne tage, når du bevæger dig omkring.

8. Vigtigst

Hav det sjovt. Leg med scenarierne. Lav om på tingene, vend dem på hovedet. Og tag så mange billeder som muligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: