Hvad kan du som leder lære af en fodbolddommer ?

 
 

Lederen på grønsværen

Topchefer kan lære meget af fodbolddommere, mener italieneren Pierluigi Collina, som efter at være faldet for UEFAs aldersgrænse nu bruger tid på at rådgive topchefer.

Slutrunden i Europamesterskaberne i fodbold 2008 er i fuld gang, og er man erhvervsleder, er det ikke kun bolden, man bør holde øje med.

Se hellere på, hvad dommeren foretager sig. For der er mange lighedstræk mellem at lede en virksomhed og dirigere spillet på banen.

Det mener i hvert fald italienske Pierluigi Collina, der af mange betragtes som en af de bedste fodbolddommere i nyere tid.

Siden han faldt for UEFAs aldersgrænse på 45 år, har han haft travlt med at rejse rundt for at holde foredrag for virksomheder og rådgive topchefer, til dels inspireret af sit gamle job som finansiel rådgiver, før karrieren som fodbolddommer tog over.

Hurtige beslutninger

»Der er ting ved mit virke og erhvervslivet, som ligner hinanden meget. En erhvervsleder skal træffe hurtige beslutninger under pres. Vigtige beslutninger, som kan få store konsekvenser, og sådan er der mange fællestræk,« siger han til avisen Financial Times.

Når bølgerne går højt – og det gør de ofte på grønsværen – er det ifølge Collina alfa og omega at kunne opbygge et godt forhold til alle – hvad enten det drejer sig om spillerne på banen eller medarbejderne i en virksomhed.

Accept og respekt

»Nogle gange bliver den afgørelse, du træffer, ikke kun accepteret, fordi den er korrekt, men fordi forholdet er positivt. Jeg plejer altid at sige, at det endelige mål for dommeren er at blive accepteret, selv når han tager fejl. For det betyder, at spillerne stoler på dig. Og hvis nogen stoler på dig, så betyder det, at de anerkender dig, selv når du gør noget forkert. Du bliver ikke accepteret i kraft af den rolle, du spiller, men i kraft af det, du gør. Det er det samme for en topchef. Du kan ikke forvente at blive accepteret, bare fordi du er topchef. Du bliver accepteret, når du har vist alle, at din måde at lede virksomheden på, er rigtig,« mener Pierluigi Collina.

Derfor er det også vigtigt at kunne sætte sig i respekt, hvilket man må formode, at Collina med sin høje skikkelse, skaldede isse og sit markante stålblik sjældent har haft problemer med. Men lige så vigtigt er det at respektere andre.

»Respekt er vigtigt. Du kan ikke få succes uden respekt for kunden eller konkurrenterne. Det indebærer også, at man respekterer reglerne,« siger Collina.

Sidstnævnte er noget, der har ligget ham særligt på hjerte som formand for den italienske sammenslutning af fodbolddommere. Her har han især brugt tid på at rydde op efter en korruptionsskandale i A- og B-divisionerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: