Einsteins formel for succes

 

 

 

Einstein er nok mest kendt for sin relativitetsteori formel, men han havde også lavet en matematisk formel for succes.

Kig godt på den, for det kan godt blive en af de mest betydningsfulde formler du kommer til at se.

 

Einstein sagde at hvis A er lig med succes, så er formlen således:

 

 

A = X + Y + Z

 

 

X: er lig med arbejde

Y: er lig med fornøjelser

Z: er lig med hold din mund

 

Einstein havde uden tvivl en meget udviklet humoristisk sans, og det viser denne formel også, men der er også en masse at lære ud fra denne formel hvis man tager den til sig.   

 

Lad os prøve at kigge lidt nærmere på de enkelte variabler i formlen.

 

1 – Arbejde

Einstein var hel sikkert en meget flittig mand, og derfor har han givet mere til samfundet, og moderne videnskab end nogen person i nyere tid.

 

2 – Fornøjelse

Einstein arbejdede dog ikke 24 timer i døgnet – ikke altid i alle tilfælde. Det kan godt være at hans ide om hvad der var fornøjelse er anderledes end din, men det betyder ikke, at det ikke var fornøjelse og "leg".

 

3 – Hold din mund

Det er min favorit, selv om de der kender mig ved, at jeg ikke altid kan leve op til det. Men jeg tror alligevel på, at den person der taler mindst, siger mest.

 

En af mine bekendte beklager sig ofte over, at de kvinder han møder taler for meget. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal fortælle ham det, men problemet er ikke at kvinderne han møder, taler for meget. Problemet er til gengæld at han er irriteret over, at han ikke kan tale så meget.

 

Han vil nemlig helst tale hele tiden, og ofte taler han i cirkler, for at holde sig i gang. Hvis man lader ham tale længe nok, når han at gentage den samme ting tre gange, og endda når han også at modsige sig selv undervejs. Hans behov er ikke at høre, men at blive hørt. 

 

Albert Einstein, havde på den anden side ikke noget at bevise overfor sig  selv, eller andre. Han følte ikke noget behov for tom snik-snak og alt han vidste. Det var ikke så vigtigt for ham at tale med alle han mødte for at demonstrere hans høje IQ. Han havde lært værdien af stilhed, og ensomhed.

 

Prøv at skifte fokus fra at være en "taler" til en "lytter". Det er en gang blevet sagt, at du kan skabe flere venner ved at lytte interesseret i 5 minutter, end du kan på 5 år ved at prøve at få andre gjort interesserede i dig.

 

Hvordan bliver du så mere interesseret i andre? Let nok – ved at stille spørgsmål, og holde din mund lukket mens andre taler.

 

Hvis du gør det vil du opleve, at andre siger til dig "Hvor er du god at snakke med" – og du har ikke sagt et eneste ord.

 

De allerfleste menneskers yndlingsemne er nemlig rent faktisk dem selv. Den skønneste lyd de kan høre, er deres eget navn, og lyden af dem selv der taler.

 

Einstein vidste dette, og han vidste at han kunne påvirke andre ved omhyggeligt at vælge hvornår han sagde noget, og ved at anerkende andre ved at give dem den respekt virkelig at lytte til hvad de sagde.

 
 
Kilde :  Coach Academy

2 Responses to Einsteins formel for succes

  1. Jan says:

    Jeg synes det er lidt af en fortolkning, du lægger for dagen.

    Med (Work * pleasure) menes der den fornøjelse/engagement, som du lægger i dit arbejde.

    Keep your mouth shut: I den akademiske verden, som Einstein navigerede i var der i stort omfang konkurrence om, hvem der kom først med “resultaterne”. Derfor var det et must, at man holdt kortene tæt til kroppen, da der ellers var risiko for, at en anden tog æren for arbejdet.

  2. Tonia Vestergård says:

    Jan, jeg synes det er lidt af en fortolkning DU lægger for dagen 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: