Du er, hvad du tænker!

 
 

Du er, hvad du tænker!

Anne Agerbak Bilde

Tankens kraft er enorm, det er den, der er afgørende for, hvordan du lever dit liv. Der er en verden til forskel på, om du oftest tænker negative eller positive tanker. Dit liv og din verden er dybt afhængig af, hvilke tanker du tænker, og hvilke briller du ser verden igennem.

Hvem tror du egentlig, der har det sjovest – optimisten eller pessimisten? Nemlig ja – det er da klart! For verden er, hvad du ser den som. Hvis du tager et par briller på med grønt glas i, så bliver verden selvfølgelig også grøn, og på samme måde bliver verden også et dejligt sted at være, når du ser den gennem ”verden-er-et-dejligt-sted-at-være-brillerne”.
Hvordan står det til hos dig? Hvad tænker du om verden? Hvad tænker du om dig selv og din egen formåen? Tror du på, at du kan skabe præcist, hvad du vil og leve dine inderste drømme ud? Tror du på, at du er et helt unikt menneske, der har et kæmpe potentiale, og at du allerede er, som du skal være? Hvis ikke – så kan du godt tro om igen!

Beslut dig for, hvordan du vil have det
Bruger du dine tanker på den rigtige måde, så vil du også opleve, at dit liv kan blive, det du drømmer om. Først og fremmest så handler det om at beslutte dig for, at du vil leve et positivt liv. Du skal turde tro på det gode og begynde at fokusere på det liv, du gerne vil have – det kommer selvfølgelig ikke bare af sig selv, men det kræver, at du virkelig vil det!
Min gamle morfar levede på mange måder et barskt liv, som så mange mennesker gjorde i starten af det forrige århundrede. Faderen døde, da min morfar var 6. Han blev sendt ud at tjene som lille dreng og senere ud at sejle, fordi hans mor giftede sig med en ny mand, der ikke ville kendes ved ham men kun hans søster. De penge han møjsommeligt havde skrabet sammen under sit hårde arbejde på havet, blev stjålet af den nærmeste familie osv osv – men hvad gjorde min morfar? Han blev bitter de første år, han blev sortseer og han blev syg – og på et tidspunkt tog han en beslutning. Han besluttede sig for at han ville have det godt. Hans mantra blev: Tænk positivt! Han tog sig en videregående uddannelse og lavede et mønsterbrud af rang. Han fik en familie og børn, der ved, de kan. Han udlevede sine inderste drømme og kreativitet og havde et rigt liv. Han tænkte positivt til sin dødsdag, fordi han havde besluttet sig for det!

Øv dig i at tænke positivt

• Fokuser på hvad det positive er i situationen, selvom du umiddelbart oplever den som negativ – hvad er gaven, og hvad skal du lære af den?
• Vær bevidst om den måde du taler på – siger du mest positivt eller negativt?
• Fokuser på de ting du gerne vil have, fremfor dem du ikke vil have
• Brug det første og det sidste af dagen på at anerkende dig selv, for hvem du er!
• Fokuser hver eneste dag på, hvad du er taknemmelig for

Den måde, du lever dit liv på, og det tankesæt du har omkring dig selv og dit liv, er helt op til dig. Du og din livskvalitet er afhængig af de ”briller”, du tager på –  hvilke briller tager du på i dag?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: