Her er Obamas bedste ledertips

 

"Vote for change" var et kraftfuldt motto under Barack Obamas valgkampagne. Det kunne ledere lære noget af. Foto: AP.

 

Han vækkede den amerikanske drøm og kørte sin kampagne på ord som håb og forandring – her er fem ledelseskneb a la Barack Obama.

Det svenske blad Chef har fundet Barack Obamas fem vigtigste lederegenskaber.

Egenskaber, der har givet ham succes i den amerikanske valgkampagne, men også egenskaber der er nyttige for enhver anden leder, der ønsker at indgyde respekt og udvise den samme rolige autoritet som Obama. Både over for medarbejdere, forretningspartnere og konkurrenter.

  • Opfør dig ikke som en leder, inden du er det. Barack Obama agerede med værdighed og ro gennem hele sin valgkampagne. Dermed blev han den mest vellidte præsident, allerede inden han var valgt. Det virkede.
  • Hav et skarpt budskab. Milliarder af mennesker i hele verden kan koble ordet "change" til Obama. Hvordan lød McCains slogan nu igen? Havde han overhovedet et? Gør som Obama og skab en kort og slagkraftig formulering, som fanger kernen i det, du vil opnå. Gentag den til ingen glemmer den.
  • Værn om dine fjender. Mange troede, at den tætte kamp mellem Obama og Hillary Clinton ville ødelægge demokraternes chance. Clintons fans ville aldrig stemme på Obama, hed det. Men så snart Obama blev præsidentkandidat, forsonedes de to, og Obama udnævnte oven i købet senere Hillary til udenrigsminister. Siden Obama blev kandidat, har Hillary-lejren ikke ytret sig kritisk om ham offentligt.
  • Behersk kunsten at tale. Obamas retorik er allerede historisk. Med sine taler fik han amerikanerne til at føle håb uden at binde sig for meget til konkrete valgløfter. Med ordets hjælp vandt han vælgerne.
  • Vær ikke et offer. Barack Obama har konsekvent ikke beskrevet sig selv som sort, selv ikke i tilfælde, hvor det ville have gavnet ham. Han satte sig selv højere end spørgsmålet om race og gjorde den irrelevant. Du kan også undgå at minde andre om, hvordan du afviger fra normen. Opfør dig som en chef i alle henseender og ikke som kvinde, ung, gammel, indvandrer eller handicappet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: