Sådan gør du jobbet sjovt

 

 

 

Føles hverdagen som en trædemølle, og keder du dig gevaldigt i jobbet?

Se de gode råd til, hvordan du får begejstringen tilbage i arbejdet.

På papiret er jobbet det helt rigtige. Du får en fin løn, arbejdstiderne er i orden, og egentlig er du dér, hvor du gerne vil være. Alligevel nager kedsomheden. Arbejdsglæden er simpelthen forduftet.

Den følelse oplever de fleste på et eller andet tidspunkt i løbet af deres arbejdsliv. Ifølge stifter af Projekt Arbejdsglæde og forfatter af flere bøger Alexander Kjerulf, som blandt andet rådgiver personer, der føler, de er ved at brænde ud, skyldes arbejdslede i langt de fleste tilfælde ubalance inden for særligt to områder, nemlig resultater og relationer.

– Når jeg taler med mennesker, der egentlig synes, at de har et godt job, god løn og gratis kaffe, men alligevel føler, at der mangler et eller andet, er det er ofte folk, som er gået i stå rent fagligt. Hvis vi laver det samme i for lang tid ad gangen, mister vi glæden, fordi vi ikke udvikler os, siger han.

I det tilfælde, er det manglen på synlige resultater, som er problemet. Man skal nemlig kunne føle, at man gør en forskel i kraft af sit arbejde. Se meningen med det, man laver, forklarer Alexander Kjerulf.

Når relationer har indflydelse på graden af arbejdsglæde, handler det blandt andet om, hvordan man har det med sine kollegaer.

– Her er spørgsmålet, om man hygger sig med dem, man arbejder sammen med. Om du kan lide kollegerne, og om de kan lide dig, siger Alexander Kjerulf. Har man mistet ævred er der heldigvis råd for det, så man kan få livet arbejdslivet op.

Følg Alexander Kjerulfs fem råd på de følgende sider.

Tag på kursus

Spørg dig selv, om du kan udvikle dig rent fagligt og blive dygtigere. Tag på kursus, deltag i en konference eller meld dig til efteruddannelse.

Kurset behøver ikke nødvendigvis at være arbejdsrelateret for at være udbytterigt i forhold til din jobglæde.

For eksempel har virksomheden Pixar, der blandt andet står bag animerede tegnefilm som Find Nemo, et såkaldt universitet i huset, hvor alle ansatte opfordres til at tage kurser på firmaets regning. Ikke kun i, hvordan man laver film, men også i fransk madlavning og pottemageri, så medarbejderne bliver holdt i gang.

Lav en netværksgruppe

Opret et netværk med folk fra andre arbejdspladser. Det sikrer, at man lærer noget nyt, fordi man kan lære af hinanden.

Er der en ekspert på et område, kan vedkommende eksempelvis holde oplæg for de andre i netværket.

Man kan også bruge hinanden som problemknusere ved at tage problemstillinger med på netværksmøde, hvor de andre kan komme med input.

Find den dybere mening

Har man mistet gnisten med arbejdet, kan det være fordi, man har glemt meningen med det hele. Langt de fleste jobs er der en dybere mening med.

Læreren uddanner den næste generation, lægen gør mennesker raske. Men vi glemmer ofte den dybere mening, fordi vi fokuserer på det daglige arbejde, de møder, der er i dag, de opgaver, som skal løses her og nu.

Sæt dig ned med et stykke papir og stil dig selv spørgsmålet – Hvem hjælper jeg? Hvad er den større mening med mit arbejde? Det kan være, at man som chauffør hjælper en masse mennesker på arbejde, at man hjælper samfundet eller kollegerne.

Knyt bånd til kollegerne

Deltag i fredagsbarer og andre arrangementer som bowling eller byture. Det styrker dine relationer på jobbet.

Det er ikke nok at gøre det en gang i kvartalet eller at tage med til julefrokosten. Man skal huske at dyrke relationerne hver dag.

Start dagen med at sige god morgen, se folk i øjnene, spørg om de har haft en god weekend i stedet for at sætte dig ved skrivebordet og gå i gang med opgaverne med det samme, fordi du har travlt.

Søg personlig udvikling

Vil man være bedre på jobbet, gælder det ofte også om at udvikle sig personligt, men det glemmer mange.

Gå til en businesscoach, tag work-life-balance-kurser eller lignende.

Det kan måske lære dig at kommunikere på en helt anden måde, så man bliver mere effektiv som leder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: