Succes med eksamen! Sådan gør du

 

1. Slap af. Lade være med at lade denne eksamen være helt afgørende om dit liv går under eller ej. Uanset hvad for et resultat du får, så går verden ikke under.

2. Start selv – bevar initiativet. Lad være med komme med en præsentation der tager mindre end to minutter. Det værste du kan gøre er at overlade initiativet til eksaminator eller censor. De har altid en masse spørgsmål, og det er ikke altid lige det du forventede de vil spørge om.

3. Når du indleder skal du bringe diskussionen ind på de områder du er mest interesseret i (= der hvor du ved mest)

4. Lad være med at stå udenfor eksamenslokalet og læse pensum en sidste gang. Det er alligevel for sent. Brug hellere tiden på at hygge dig med dine studiekammmerater eller de andre fra klassen. Vær med til at opbygge en god stemning. (OBS – lad være med at larme udenfor – også selvom du har scoret en høj karakter)

5. Brug endelig papir, tavle eller whiteboard hvis der er mulighed for det. Det er godt til at vise overblik og kan en diskussion igang. En god eksamen er ikke et forhør. En god eksamen er en samtale.

6. At spørgsmålene til eksamen bliver svære er ikke altid ensbetydende med at du er på vej ned i et dybt hul. Eksamen er et redskab til at teste dig om du har styr på pensum og dine ting. Så spørgsmålene bruges til at finde ud af hvor meget du kan. På den anden side – hvis det viser sig at du ikke kan ret meget, så bevæger spørgsmålene sig ned i den anden retning.

7. Husk at censor ikke er der for at være ond. Censor skal sikre at alt foregår rigtigt og er derfor din garant for at eksaminator ikke går amok i et orgie af onde spørgsmål som kan kule dig helt ned under jordens overflade. Censor er samfundets opsynsmand.

8. Du skal sælge dig selv. Du skal være positiv. Tænk positiv. For nogle år siden var der en masse ballade fordi en underviser på Københavns Universitet havde sagt noget om sammenhængen mellem bestemte kropsdele og karaktergivning. Det kostede en påtale fra rektor.  Vær klædt på den måde du plejer. Måske er det den sidste eksamen og familien og vennerne vil vente udenfor med champagne, så er det selvfølgelig en festdag. Og fest kræver lidt mere end almindelig slidte cowboybukser.

9. Vær forberedt på de hele. En student/elev der kan sit pensum vil få en positiv oplevelse til eksamen. Eksamen er dokumentationen for at du kan dine ting. Lad være med tro på held og mirakler. Der skal mere til. 

10. Lad være med at være nervøs. Du skal være opmærksom. Men husk at eksaminator og censor er almindelig mennesker. De har ingen interesse i at være onde. Tværtimod.

 

Kilde : http://blogs.jp.dk/karrieresporet/2009/05/05/succes-med-eksamen-sadan-g%c3%b8r-du/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: