Sådan snupper du en aktiv pause

 

Gæt en grøntsag, leg sten-saks-papir eller luk øjnene og gæt, hvornår der er gået et minut. Få tip fra Gentofte Kommune i at holde aktive pauser.

Har du prøvet at miste koncentrationen på jobbet? Gentofte Kommune tager det at holde pauser helt bogstaveligt og giver her 12 bud på, hvordan man bliver frisket op på et minut.

”Vi anbefaler at holde en aktiv pause hver halve time,” siger Morten Behrens Sivertsen, specialkonsulent i Børn og Forebyggelse i Gentofte Kommune.

De aktive pauser kræver kun: en terning med 12 sider, et timeglas/stopur og et kort med beskrivelse af 12 forskellige aktiviteter, som kan gennemføres på ca. ét minut, se nedenfor.

En mødedeltager slår et slag med terningen. Det antal øjne terningen viser, bestemmer den aktivitet som skal gennemføres. Hvis mødet gennemføres i et åbent lokale, kan det anbefales kun at benytte aktiviteterne nr. 1-6, som er roligere end aktiviteterne nr. 7-12. Slå da terningen indtil I rammer et tal fra 1-6.

Aktive pauser

1. Balanceøvelse: Alle står på ét ben i ½ minut uden at støtte til noget. Stå herefter på det andet ben i ½ minut.

2. Hold 1 minuts tavshed: Giv 1 minut, hvor ingen siger noget. Det er heller ikke tilladt at hente kaffe eller gå på toilettet.

3. Gæt et minut: Alle på nær én lukker øjnene på kommando og skal nu gætte, hvornår der er gået 1 minut. En deltager holder øje med tiden. De andre rækker hånden op, når de tror, at der er gået nøjagtigt 1 minut.

4. Refleksiv summen: Snak sammen to og to. Hvordan går mødet indtil videre? Hvad synes du, var det bedste indtil nu? Hvad overraskede dig mest? 2 minutter i alt.

5. Stræk ud: Rejs jer op og stræk armene højt over hovedet. Bøj jer så mod højre i 15 sek., mod venstre, forover og bagover, 15 sek. i hver retning.

6. Fortæl noget nyt: To og to. Fortæl på hver 1 min. noget som den anden ikke vidste om dig.

7. Alle bytter plads: Sæt jer nu i rækkefølge efter f.eks. alder, anciennitet i GK, størst kaffeforbrug, mest motion mv.

8. Tæl højt fra 1 til x: x = antal deltagere ganget med 2. Hver deltager må kun sige 2 af tallene i rækken. Og der må ikke tales i munden på hinanden. Sker det, starter I forfra.

9. Kast bolde: Stil jer i en rundkreds og kast en af boldene frem og tilbage i 1 minut. Hvis I er flere, kan I prøve med flere bolde ad gangen.

10. Sten-saks-papir: Spil sten-saks-papir med sidemanden. Den bedste af 3 vinder og fortsætter i næste heat med en anden vinder indtil den endelige vinder er fundet.

11. Hop en grønsag: To og to. Skiftes til at hoppe og sige navnet på en grøntsag. Kan varieres med frugt, blomster, bilmærker mv.

12. Sneboldkamp: Krøl et stykke papir sammen og kast snebolden efter de andre deltagere. Fortsæt i 1 minut.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: