13 effektive råd til et bedre liv

 

Placer dig i midten. Det giver bonus.

Professor giver råd til et bedre liv – alle dokumenteret gennem forskning. Det er let og overskueligt, så hvis du er travl, nysgerrig og intelligent: Læs videre.

Nedenstående er lavet af den engelske professor Richard Wiseman, der på Mailonline uddrager  essentielle råd fra sin nye bog "Think a Little. Change a Lot". Tommelfinger-leveregler med baggrund i videnskabelige resultater.

1. Før dagbog

I stedet for at tale om dine problemer, så skriv dem ned. Mennesker, der bruger et par minutter på at strukturere deres tanker, oplever markant forbedring af deres krop og tanker.

2. Køb oplevelser – ikke ting

Forskning viser, at man får det bedre i længden ved at bruge penge på en ferie, koncert eller et måltid for eksempel sammen med venner, end på at powershoppe sig til lidt hurtig trøst.

3. Sæt dig i midten

Vil du gøre et godt indtryk og få folk til at "se" dig mere ved et møde eller en sammenkomst? Sæt dig tæt på midten af bordet eller gruppen. Videnskaben har fundet ud af, at mennesker har tendens til at tænke, at vigtige mennesker sidder i centrum.

4. Bed om en tjeneste

Så længe det er en relativt lille tjeneste, som for eksempel at låne en bog, så viser erfaringen fra videnskaben, at det at bede nogen gøre noget for en, får folk til at kunne lide en bedre.

5. Begå fejl

De fleste mennesker kan ikke lide perfektion. Så en lidt ‘uperfekt’ opførsel eller samtale vil ikke skræmme din omverden, men tværtimod få folk til at synes, du har et vindende væsen og er mere menneskelig. Men vær forsigtig: For mange "fejl" og folk vil tro, du er mærkelig.

6. Sladr positivt

Alle sladrer, men gør din sladder positiv. Forskning viser, at når vi taler om andre mennesker, så har lytteren tendens til at sammenligne dig med de karakteristika, du bruger. Altså: Konstant at tale dårligt om nogen vil få folk til at se dig i et negativt lys.

7. Spis ude

Mennesker har en naturlig sympati for andre mennesker, ting og udtalelser, når de introduceres under et måltid. God mad gør folk glade, og så er det lettere at få dem til at gøre det, du gerne vil have. 

8. Lav planer

Man står ikke pludselig på toppen af et bjerg. Der skal planlægges for at nå derop. Videnskaben har nedfældet seks ting, der gør en plan til en succes:

– Skriv den ned

– Fortæl venner om den.

– Lav en køreplan.

– Del den op i opnåelige elementer.

– Beløn dig selv, hvor gang du fuldfører et trin.

– Brug tid på at tænke på alt det gode ved at opnå dit mål.

9. Skriv din egen hyldesttale

Tag noter til, hvad du gerne vil have, der bliver sagt ved din begravelse. Det vil vise, hvad du egentlig ønsker og drømmer om at opnå i dit liv, og det vil motivere dig til at gå efter målene.

10. Sæt et spejl op i køkkenet

Et mere tilfredsstillende liv er for mange forbundet med at slanke sig eller spise bedre. Mennesker, der ser på sig selv umiddelbart inden de skal spise, har tendens til at spise mindre. Et spejl i køkkenet vil gøre dig mere opmærksom på din krop og dit indtag af kalorier. 

11. Spis først hurtigt, så langsomt

Bøger og eksperter opfordrer os til at spise langsomt for at føle os mere mætte. Men eksperter har påvist en større mæthedsfølelse og vægttab hos mennesker, der starter med at spise i deres normale tempo og derefter skruer ned for tempoet.

12. Køb en plante

Et projekt har vist, at planter på et kontor resulterede i 15 procents forøgelse af de idéer, medarbejderne fik.

13. Sidst men ikke mindst – Sig JA

Vi har tendens til at fortryde det, vi ikke får gjort. Derfor vær din egen "Yes Man" og vær åben overfor muligheder: Brug tiden i stedet for at haste videre. Giv den undskyldning, du ikke kan få taget dig sammen til. Tag på den ferie. Køb gaven. Fortsæt selv … 

I bogen fortæller Wiseman bl.a. også, hvor vigtigt det er for et tilfredsstillende liv at finde en partner, undgå stress, prøve noget nyt, være en god forælder og kende sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: