Karrierekvinde – går du efter chefposten?

 
 

 
 

Har du det, der skal til for at du aktivt påvirker dit eget karriereforløb?

Test dig selv her fra Business.dk og find ud af om, du falder ind under fem grundparadokser, som erhvervskvinder ifølge en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Protocol, har. Selv i 2009.

Kan du svare ja til et af de følgende fem paradokser:

  • Jeg vil fremhæves på grund af mine præstationer, men ikke fordi jeg er kvinde.
  • Jeg vil ikke gå på kompromis med mine værdier for at spille spillet
  • Jeg vil også gerne så meget andet med mit liv
  • Jeg synes, det kan være svært at være mig selv, når jeg er sammen med andre kvinder.
  • Jeg har også andre end mig selv at tænke på.

I så fald er du en helt almindelig karrierekvinde. Det er nemlig resultaterne fra en undersøgelse fra konsulentvirksomheden Protocol på baggrund af svar fra 1.803 kvinder i alderen 25-55 år.

Her er ti ting, erhvervskvinderne selv kan gøre for at nå til tops.

Stå ved dine kompetencer og ambitioner – i stedet for at forklare alle dine succeser med ”tilfældighedernes spil”. Mange erhvervskvinder har det svært med det ”spil”, der foregår for at nå til tops på mange arbejdspladser. Og de nævner det ofte som den primære årsag til, hvorfor de ikke har lyst til at tilkæmpe sig en plads på direktionsgangene. Derimod er det meget almindeligt at forklare sine succeser med ”tilfældighedernes spil”. Og det er da også et rart kompromis, når man gerne vil fortælle om sine meritter og samtidig fremstå sympatisk og uden rundsave på albuerne. Men der er mange problemer i at tilskrive tilfældighedernes spil alle sine succeser. Det lægger vægt på en passiv strategi og trækker fokus væk fra kompetencerne – og i øvrigt er det vigtigt at være sig bevidst, at også tilfældighedernes spil er et strategisk spil, hvor det gælder om at være spilbar på rette tid og sted.

Vælg dine karrieremæssige sparringspartnere med omhu. Det hjælper ikke med gode råd fra nogen, der ikke er ambitiøse nok på dine vegne.

Langt de fleste kvinder bruger især deres partner og deres veninder som sparringspartnere. Men partnerne er sjældent uvildige. Og veninderne kan have behov for at få bekræftet deres egne valg ved også at se deres mest succesrige kvinder drosle ned. Så det er vigtigt også at sparre med uvildige mentorer og netværk, der har samme ambitionsniveauer som dig selv, så du kan være helt ærlig om dine karriere-ambitioner. Og hvor det udelukkende er det, der er i fokus. Hvis man er nybagt mor, kan det også være en god ide at sammensætte en karrieremødregruppe, hvor det er ok at lufte sine karrieremæssige ambitioner, samtidig med at man er nyder sin barsel.

Tænk på dine netværk og mentormøder som en – rar – pligt. Ellers løber det ud i sandet.

Mange erhvervskvinder har en tendens til at skubbe deres egne ønsker og behov i baggrunden i forhold til familien og presserende deadlines – og derfor melder de markant ofte afbud til netværksarrangementer eller inspirerende kaffemøder i sidste øjeblik. De ville så gerne og ved, de har brug for det for at kunne rykke videre på længere sigt – men i praksis lader det sig ikke gøre. Derfor er en god ide at begynde at tænke på sine netværksmøder, workshops og efteruddannelser som en pligt. En rar pligt, man glæder sig til. Men dog en pligt, der skal prioriteres lige så højt som vigtige arbejdsopgaver og familielivet. Ellers bliver det altid dem, man aflyser i en travl hverdag. Og så risikerer det hurtigt at løbe det ud i sandet.

Tillad dig selv at blive siddende lidt oftere og længere i ”herreværelset” – det er inspirerende at tale job og fag i sociale sammenhænge.

Kønsrollemønstrene er stadig så forholdsvis fasttømrede, at mange kvinder naturligt tilbyder at hjælpe med oprydningen efter et socialt arrangement. Man skal ikke kimse af hvor hyggeligt det kan være at sludre i køkkenet – men her indbyder rammerne ofte til snak om børn, familie og hjem – og hvis samtalen drejer i en alt for faglig retning, vil der ofte være en der siger ”nu skal vi ikke snakke job hele tiden”. Og dermed går glip af den passiar om jobs, verdenspolitik og helikopterperspektiver, der samtidig udspinder sig i stuen. Den slags snak – uanset om det er mænd eller kvinder, der fører den – er ofte stærkt inspirerende på karrierefronten og en god træning i den professionelle smalltalk, der ofte indleder vigtige møder. Desuden giver det indblik i andre brancher og man kan få vendt karrieremæssige problemstillinger i et tværfagligt forum, der ikke er syltet ind i arbejdspladsens intriger. Den slags snak bør man unde sig selv at deltage i engang i mellem. Og lade tage den tid, den tager.

Sæt ord på dine ønsker og karrieredrømme – ellers kan det være svært for andre at hjælpe med at opfylde dem.

En vigtig del af at være ”i spil” er, at man lader andre vide, hvad man drømmer om og stræber efter. Hvis de ikke ved, man er i spil, er det heller ikke så mærkeligt, hvis de ikke kommer i tanke om en, når det gælder. Eller man risikerer, at de tager forfejlede hensyn på ens vegne, fordi de tror, man er glad, hvor man er – eller ikke kan overkomme mere i forhold til børnene. Hvis alle derimod ved, hvad man ønsker sig, kan de også hjælpe aktivt med at videresende jobopslag eller lade et ord falde i rette sammenhænge.

Lad være med at afskrive dig selv på forhånd. Du kender ikke til alle udvælgelsesparametre. Alt for mange erhvervskvinder afskriver sig selv på forhånd og lader være med at søge stillinger, der ellers var øremærket til dem – enten fordi de helst ville spørges direkte, eller fordi de har en fejlagtig opfattelse, hvad stillingen kræver og derfor ikke mener, de er rette kvinde på posten. Meget ofte bliver de så indebrændte, når det viser sig, at en mindre kvalificeret mand løber med drømmestillingen – simpelthen fordi han søgte, og hun ikke gjorde. Det mindste man kan gøre for sig selv og sin karriere er aktivt at tilkendegive sin interesse. Også selvom det nogen gange er et long shot. Så ved lederne om ikke andet, at man er moden til udvikling og har én i tankerne, hvis andre udviklingsmuligheder byder sig.

Sæt dine egne standarder for, hvad det vil sige at være en god mor – og lad ikke andre give dig dårlig samvittighed.

Andre kvinder – veninder, mødre, svigermødre, sundhedsplejersker og pædagoger – kan være karrierens værste fjende. For der er en tendens til at ville skrue hinanden ind i en meget stereotyp og gammeldags opfattelse af, hvad det vil sige at være en god mor. Uanset, om en lille familie har skruet sit kønsrollemønster helt alternativt sammen og manden fungerer som den perfekte bagstopper derhjemme, skal erhvervskvinden mistænkeliggøres for at prioritere sin karriere højt. Elsker man at bage boller og kan man gøre det uden stress, skal man selvfølgelig gøre det. Men man bør aldrig håne andre kvinder for ikke at gøre det samme – og er man ikke typen, der elsker bollebagning, vil det være en fordel at stå frem som forbilledet, der hviler i valget af ved bollerne fra Kohberg, rengøringshjælpen og den færdigkøbte kartoffelsalat. Og bliver et godt eksempel på, at man sagtens kan have velfungerende børn alligevel.

Lad dig ikke handlingslamme af dine egne ambitioner – og lad dig ikke skræmme af mellemlederens trængsler.

Mange erhvervskvinder har en tendens til at stirre sig blind på udfordringerne ved den endegyldige målstreg. Udsigterne til topposten forekommer så uendeligt lange eller ser så afskrækkende ud på afstand, at de næsten ikke orker at begive sig af sted mod den. Her gælder det ofte om at sætte sig nogle delmål undervejs, som man føler en konstant udvikling frem i mod målet – og ikke mindst gælder det om at huske sig selv på, at nøglen til bedre balance lige så godt ligge i at træde et par trin op på stigen, som at træde ned. Ingen er så fleksibel som den administrerende direktør. Men på niveauet under er man ofte stresset og klemt.

Regn aldrig med, at andre spiller efter samme regler som dig – eller har samme opfattelse af, hvad der er professionelt.

Mange erhvervskvinder bliver oprigtigt forundrede, når de første omgang opdager, at ikke alle deres kolleger arbejder frem imod det samme fælles mål, men spiller deres egne spil og meler deres egne kage. På samme måde kan de nogen gange have en meget fasttømret opfattelse af, hvad der er ”professionelt” – for eksempel at man skal være short, sweet and to the point i vigtige møder. Og derfor sidder de tavst og venter på at ”mødet skal gå i gang”, og de kan levere deres guldkorn. Dermed går de helt glip af at deltage i den mindst lige så vigtige indledende smalltalk, der foregår lystigt mellem de andre mødedeltagere og ofte trækker så længe ud, at mødet overskrider den faste bagkant og hun er nødt til at forlade mødet, før det for alvor kom i gang. For at undgå den situation, kan det være en god ide i det mindste at være opmærksom på spillets regler og de sociale spilleregler på arbejdspladsen. Så kan man altid forholde sig til, hvorvidt man har lyst til at spille med eller introducere nye spilleregler. Men de må ikke blive ved med at komme bag på en.

Lad være at træffe valg på andre kvinders vegne – giv dem chancen for selv at sige til og fra. Tro aldrig, at det, der er det rigtige for dig, også er det rigtige for alle andre kvinder bare fordi, I har kønnet tilfælles. Mange overfører deres egne frustrationer over stress og manglende work-life-balance på andre nybagte mødre, uanset om det er relevant eller ej. Og fravælger ofte på deres vegne at anbefale dem til spændende opgaver, for ”de kan jo nok ikke overkomme det”. Det samme sker meget ofte, når en nybagt mor kommer tilbage fra barsel. Nogle vil gerne skånes – ingen tvivl om det. Men mange andre vil gerne hurtigt i gang med spændende opgaver, så deres arbejde føles meningsfyldt igen. Og bliver dybt frustrerede, når ledere og kolleger skåner dem så meget, at arbejdet kommer til at virke fuldkommen meningsløst – især når man samtidig lige har afleveret sit barn i vuggestuen. Det bliver ofte gjort i bedste mening – om ikke for kvindens skyld, så for børnenes. Men det er ofte et misforstået hensyn. Og meget vil være nået alene ved, at vi fremover bliver bedre til at lade andre træffe deres egne valg i stedet for at træffe beslutninger på andres kvinders vegne uden at have spurgt dem først.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: