6 smutveje til lykken

 

Går du og er småsur og utilfreds med dit liv? Så bliv bedre til at elske dig selv og leve i nuet, lyder nogle af rådene i en ny bog. Vi giver dig en hurtig guide til, hvordan du får et mere positivt livssyn.

Elsk dig selv

Det kan lyde egoistisk at skulle elske sig selv, men kan du det, kan du også bedre være noget for andre. Det handler om at:
 
•    Værdsætte dig selv
– glæde dig over, at du er præcis den, du er og pleje dit indre og ydre.
 
•    Være ægte
– turde være dig selv, præcis som du er og nyde dit eget selskab.
 
•    Respektere dig selv
– støtte og trøste dig selv, give dig selv masser af ros og aldrig kritik.
 
•    Vide at du er god nok
– forstå, acceptere og respektere dig selv præcis, som du er.
 
 •    Vide at du har fortjent det bedste- turde bede om det, du vil have (kærlighed, opmærksomhed, mere i løn etc.).

 

2. Vær kærlig

Vær hjertelig over for andre – og dig selv. Det er svært at være kærlig og kammeratlig over for andre, hvis du ikke er det over for dig selv. Det handler om at være:
•    Kærlig over for dem, du elsker
•    Hjertelig over for dem, du holder af
•    Venlig over for dem, du møder på din vej
Det betyder ikke, du skal bruge din energi på alle og enhver. Et godt råd er: Vær åben over for alt det gode, men hav skodderne på klem, så kun positiv energi siver ind til dig.
 

3. Tilgiv dig selv og andre


Noget af det sværeste i livet er at tilgive. Men det er vigtigt for, at du kan blive et gladere menneske. Måske tænker du, at du ikke ved, om du er i stand til at tilgive. Fortvivl ikke – det er ikke nødvendigt, at du føler, at du kan tilgive. Det der er vigtigt, er at du er villig til at tilgive. Når du arbejder med at tilgive så:
 
•    Aftal med dig selv, hvordan det skal fejres, når du har tilgivet en person – f.eks. med et varmt karbad.
 
•    Skriv et brev til den person, du vil tilgive – det kan sagtens være dig selv.
– fortæl personen åbent og ærligt, hvorfor du er vred, skuffet eller såret. Du behøver ikke sende brevet, men skriv det så du bliver bevidst om alle de negative følelser, du har båret rundt på. Læs brevet – flere gange – græd evt. og smid det derefter ud med ordene ’(Personens navn) jeg er villig til at tilgive dig’.
 
•    Sæt dig et roligt sted. Visualisér den person, du skal tilgive. Forestil dig, at personen græder og er ulykkelig. Tænk på, hvor synd det er for personen, at han/hun har opført sig så dårligt. Tro på, at du er den stærkeste af jer to. Forestil dig, at personen rækker ud efter dig og trygler om hjælp. Hold om personen og trøst ham/hende. Giv derefter slip på fortiden og vreden
 
 

4. Vær taknemlig


Lykkelige mennesker er enormt taknemlige. De fokuserer på det positive i livet og hverdagen – enkelt, men uhyre effektivt. Prøv selv følgende to ting:
 
•    Skriv 10 ting ned
Skriv 10 punkter ned over ting, du er taknemlig for. Det kan være store og generelle ting, som f.eks. ’min partners kærlighed’ eller mere umiddelbare ting som ’solen skinner i dag’.
 
•    Vend negativt til positivtEt andet enkelt værktøj til at blive mere taknemlig er at blive opmærksom på positive træk ved noget, du ellers betragter som negativt. Det kan f.eks. være dit job. Tænk på situationen og find tre positive træk ved det.

5. Vær nærværende


At være nærværende handler både om at leve i nuet og stoppe med at udskyde lykken
 
•    Lad være med at udskyde lykken
Hører du til dem, der tit bruger sætninger som ’Hvis bare …’ og ’Når jeg har …’ er du en typisk lykkeblokerer. Spørg dig selv, om det virkelig er en reel barrikade, der står i vejen for, at du kan gøre det, du drømmer om. Vær bevidst om, at du har et valg. Måske når du frem til, at du ikke vil udleve alle dine drømme nu, men så er det ikke fordi, du ikke kan, men fordi du aktivt vælger at prioritere noget andet i dit liv.
 
•    Vær tilstede i nuetDu kan let blive ufokuseret og ulykkelig, hvis du tænker på arbejdet, når du er hjemme og på børnene, når du er på arbejde. Vil du være mere nærværende, så tænk over de valg, der har fået din hverdag til at se ud, som den gør. Uanset hvor håbløst tingene ser ud, har du magten til at ændre din situation.
 
6. Sæt mål, du oprigtigt ønsker

Det handler om intet mindre end at:
 
•    Beslutte dig for, hvad du vil med dit livDet kræver god kontakt med dine inderste ønsker at finde ud af, hvad du oprigtigt vil med dit liv. Og det kræver, at du tør løsrive dig fra egne og andres begrænsende holdninger til, hvad man kan, bør og skal! Men når du først har fundet ud af det, kan du nærmest ikke undgå at udvikle dig positivt. Du skal kort og godt mærke, hvad der gør dig glad og bruge tiden på noget, som du elsker.Når du har fundet frem til, hvad du vil, så spørg dig selv, hvorfor du ønsker det, så du sikrer dig, at det er et dybfølt mål, du går efter! Og så er det bare at gå efter det.
 
 
Kilde: Lykkelig nu – med positiv kommunikation af Rikke Dinnetz. Politiken til 250 kroner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: