Pauser giver effektive medarbejder

 
 

 

Pauser nødvendige for at få effektive medarbejdere. Få her syv tips til, hvordan man får en sund pausekultur.

Alle arbejdsgivere vil have effektive medarbejdere, der knokler afsted med hjerteblodet bankende i årerne efter store og enestående resultaterer.

Men faktisk er pauser nødvendige for at få effektive medarbejdere, og det er kun de færreste virksomheder, som har en indbygget og velfungerende pausekultur, mener Helge Hvid, som er professor ved Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på RUC.

Professoren giver i Erhvervsbladet en række gode råd til, hvordan man skaber en sund pausekultur i en virksomhed:

1) Sørg for at der er mødesteder. Indret fysisk plads til pauser og uformelle møder. Det kan være ved kaffemaskinen eller omkring kopimaskinen.

2) Rollemodeller. Ledere og andre markanter medarbejdere bør gå forrest som gode eksempler. Der skal ikke indføres firkantede pauseregler, men det skal gøres normalt, at man tager en pause i ny og næ.

3) Tilpas pausen til personalet. Måden man holder pauser på, skal være meningsfuld for de forskellige arbejdsgrupper og deres måde at arbejde på.

4) Find den rigtige rytme. Pausernes hyppighed, længde og tidspunkt, hvorpå de bliver holdt, skal tilpasses de opgaver, der skal løses.

5) Luk omverdenen ude. Hold pauser uden forstyrrelser. Aftal at det i perioder er i orden at tage en pause fra kollegaer, e-post og kimende mobiler. Man kan også lave regler om at epost skal bevares inden for et døgn, men ikke nødvendigvis inden for en time. Har man ro til at koncentere sig, bliver mange ting lettere.

6) Bland lette og svære opgaver. Skån dygtigt medarbejdere ved at give dem mentale pauser fra opgaver, som kan være overvældende og særligt mentalt krævende. Lette opgaver kan fungere som en pause.

7) Tag pausekulturen med hjem. Det er ikke bare på jobbet, at det gælder om at værne om pauserne. Gør det også derhjemme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: