Teamspirit mindsker sygefraværet

 

Sociale relationer på jobbet påvirker helbredet

Støtte og tydelige krav afgør om man trives på sin arbejdsplads.

Hvis de sociale relationer til kollegaer og ledere er dårlige, risikerer det at gå ud over helbredet. Også selvom arbejdsmiljøet i øvrigt er godt.

Det viser nye studier, som er omtalt på den svenske cheforganisations hjemmeside http://www.ledarna.se.

Bag studierne står Annika Härenstam, som er professor i arbejdsvidenskab ved Göteborgs Universitet og Erik Berntson, som er forsker ved Psykologisk Institution på Stockholms Universitet.

Af undersøgelsen fremgår, at gode sociale relationer til kollegaerne på arbejdspladsen fungerer som skjold mod for høje arbejdsmæssige krav.

"Vi ser at mange som har et godt kollegialt fællesskab også trives. Gruppen giver ikke bare bekræftigelse og opbakning, men fungerer tilsyneladende også som et værn mod for høj belastning. I gruppen kan man diskutere, hvordan man håndterer forskellige krav og finde den smarteste måde, at arbejde på," siger Annika Härenstam til den svenske hjemmeside sundtliv.nu.

 

Teamspirit mindsker sygefraværet

Næsen løber, og man føler sig egentlig lidt småsløj. Uden for er det koldt og mørkt, og man kunne jo også blive liggende i sengen.

Overvejelserne er formentlig velkendte af mange, men skal man som leder have medarbejderne til at springe ud af senge, uanset den løbende næse, kræver det en kultur på arbejdspladsen, hvor man føler sig som del af et team.

Sådan lyder det fra Morten Emil Berg, der er amanuensis på Institut for ledelse og organisation ved den norske Handelshøyskolen BI. Han påpeger, at straf godtnok kan reducere sygefraværet, men samtidig giver det dårligt arbejdsklima. Derfor må straf afbalanceres med positive tiltag, især god ledelse. Fordi det giver læring og involvering, som er med til at mindske sygefraværet, skriver Berg på universitets hjemmeside.

Han bruger til sammenligning et billede af trommeslageren i et jazzband, der ikke melder sig syg, selvom ryggen knirker gevaldigt. Trommeslageren får nemlig i sit band mindst tre belønnninger:

1) Glæde.

2) Læring.

3) Det at kunne bidrage sammen med andre.

I bandet får han hjælp til at identificere og udvikle sine talenter. Og han er nødvendig. Uden ham skabes ikke den rette synergi og det gode samspil. Samspil bygger på tillid og tillid indebærer, at vi vil hinanden det bedste. Hvis ikke trommeslageren møder op,vil han opleve, at han svigter sit team. Derfor bør lederne være meget opmærksom på, at få skabt gode og velfungerende teams.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: