10 gode råd til dit arbejdsliv

 

Sådan bliver du lykkelig i dit job

Med 10 gode råd finder du let lykken i dit arbejdsliv.

Hvis du slæber dig af sted til jobbet om morgenen, jubler når du har fri og tæller dagene til pensionsalderen, er der måske hjælp at hente hos amerikanske Forbes Magazine, som har samlet en håndfulde gode råd til, hvordan man finder lykken i sit arbejdsliv.

1) Drop de mentale etiketter. Det regner: Dårligt. Ingen lønforhøjelse: Meget dårligt. Chefen er bortrejst: Meget dejligt. Hvis man beslutter sig for at noget er dårligt, så er det det sikkert også.

2) Læg irritationsmomenter bag dig. Sørg for at få lagt det bag dig, som er surt, træls eller ærgerligt. I stedet for at fokusere på en negativ situation, skal du fokusere på, hvordan du løser situationen og kommer videre.

3) Lav to-do-lister. Genvind kontrol over din dag ved at lave en prioriteret liste, som du kan sætte flueben på. Begræns den tid, hvor du tjekker e-mail eller diverse sociale netværk. Det vil få dig til at føle dig mere produktiv, da det gælder om at bruge tiden bedst muligt.

4) Fokuser og engagerer dig. Arbejdstiden vil gå hurtigere og sjovere, hvis du er i stand til at engagere dig i det, der ligger på dit skrivebord.

5) Opdyrk positive tanker. Negative tanker, der kværner rundt i hovedet, gør ingen nytte. Tværtmod. Tankerne skal dirigeres i en positiv retning.

6) Slap af. Hvis du er stresset på jobbet, så lad være med at bruge alkohol og tv til at falde ned. Gå i stedet en fredelig tur i din frokostpause eller tilbring aftenen med et dejligt varmt karbad. Prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

7) Find en højere mening. Mennesker som føler sig forbundet med virksomhedens mission er gladere for at gå arbejde. Derfor er det en god ide at tage de store briller på, hvis du begynder at opleve dit arbejde som meningsløst: Hvis du f. eks. arbejder i medicinalbranchen, kan du tænke på, at du er med til at redde liv. Eller også kan du beslutte dig for, at de penge du tjener på jobbet skal understøtte dit liv uden arbejdspladsen. Det kan give grund til at smile.

8) Sociale relationer. Det er let at putte mennesker i kasser. Chefer, kollegaer, klienter, venner, fjender. En simpel måde at skabe gode arbejdsrelationer på er ved at kigge efter lighedspunkter og ikke det modsatte. Gode sociale relationer spiller en kæmpestor for om man trives på sit job, så det er værd at satse på.

9) En dårlig chef er grund nummer 1. til at folk forlader deres job. Dårlige chefer findes overalt, og det kan være svært helt at undgå dem. Tænk derfor på dem med medfølelse: Du skal have med dem at gøre nogle timer om dagen, de skal have med sig selv at gøre hele livet. Det gør det lettere at udholde.

10) Alt er prøvet. Du har forsøgt alt muligt for at blive glad for dit arbejde, alligevel slæber du dig derhen hver morgen. Så er tiden nok inde til at sige farvel og tak. Vi tilbringer i gennemsnit 90,000 timer på arbejde i løbet af vores liv. Dem bør du ikke bruge på at være ulykkelig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: