Her er fem gode råd til, hvordan du kan bringe smilene frem på arbejdspladsen.

 
 

 

Tag en griner på arbejdspladsen

Specielt i disse krisetider er der god grund til at slippe latteren løs på arbejdspladsen

Vi er blevet alt for stive i arbejdsbetrækket, og der er blevet længere mellem smilene på jobbet. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Massefyringer og stigende arbejdsløshed får ikke ligefrem én til at trække på smilebåndet. Men netop i krisetider er det vigtigt at smile og grine.

En god griner kan skubbe nogle af frustrationerne i baggrunden og gøre det lidt sjovere at gå på arbejde. Og der er meget at grine af, hvis man bare giver plads til det.

Latterkonsulent i virksomheden Firmalatter Ejvind Jakobsen kommer her med fem bud på, hvordan du slipper latteren løs på jobbet.

1) Smil til hinanden

Læg bekymringerne bag dig og find smilet frem, inden du møder på arbejde.

Vask det sure morgenfjæs af, inden du træder over dørtærsklen til din arbejdsplads. Smil til den trætte dame i receptionen. Smil til rengøringsassistenten, der endnu ikke har tømt din skraldespand. Smil til din kollega, der stadig mangler at renskrive den rapport, du gav ham i sidste uge.

– Hvis vi fortæller hinanden, at livet er mere og andet end bare arbejde gennem et smil, så begynder folk faktisk at smile mere og grine mere med hinanden, siger Ejvind Jakobsen til Nyhedsbrevet 3F

2)

Det er noget latterligt over at høre den samme vittighed igen og igen fra samme person. Så grin dog af det!

Vi kender vist alle sammen kollegaen, der fyrer den samme dårlige vittighed af hver evig eneste dag. Men lad ham gøre det og grin af det. Ellers så bliver der lukket helt for den varme hane med jokes.

– Folk afholder sig fra at fortælle en vittighed en anden gang. Og det er ærgerligt, for det hjælper humoren, smilet og latteren på vej, lyder det fra lattercoachen i Nyhedsbrevet.

Og latter smitter jo som bekendt. Så sandsynligheden for, at folk alligevel bryder sammen i latterkramper, næste gang du rammer forbi mål med en sjov kommentar, er større hvis du selv husker at grine.

Og nej, det er ikke alle dine spøgefulde indfald, der er lige sjove…

3) Grin af dine fejl

Alle ved at du begår dem. Fejlene. Så grin af dem i stedet for at gemme dem bag din stressede arbejdsdag.

Det hjælper ikke noget at dække over dine fejl. Du bliver frustreret og stresset, og så kan du alligevel ikke rette på fejlen.

– Udstil den i stedet for, udstil dig selv. Når du gør det, så lærer du også de andre i virksomheden, at det må man godt, og så får I meget mere latter ind i tilværelsen, siger Ejvind Jakobsen til 3F.

Det betyder naturligvis ikke, at du bevidst skal begå fejl for at få noget at grine af. Ligesom det naturligvis heller ikke er alle fejl, der bør være genstand for latter. It-chefen vil eksempelvis ikke grine med af din mail med en film af en abe, der fik systemerne til at bryde sammen i hele huset.

4) Find på noget latterligt

Grin kan planlægges. Så sørg for at have den gode kommentar og det rigtige YouTube-klip klar, når der er brug for det.

Sørg for at få en latteroplevelse hver evig eneste dag. Gå ind på YouTube med din computer eller mobil og find et sjovt videoklip. Du kan også vise en sjov sms.

Og hvis nogle skulle tro, at grinene mennesker er mindre produktive, så kan de godt tro om igen.

– Det er bevist, at der kommer et større overskud, når folk griner mere, siger Ejvind Jakobsen til Nyhedsbrevet 3F.

 

5) Så der skal være plads til at lege.

Sæt de underholdende elementer i system. Aftal eksempelvis at tale sort i fem minutter eller leg med sproget på andre måder.

Du kan for eksempel aftale med dine kollegaer, at I ikke må sige ‘som’ eller ‘der’ i fem minutter. Det er temmelig langt ude – men sjovt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: