12 ting vi længes mest efter

 

Parforhold vigtigere end sundhed og familieliv

Længslen efter det gode parforhold og "den eneste ene" er større end ønsket om et godt familieliv, sundhed og karriere, viser ny forskning.

Har du nogensinde tænkt over, hvad du længes allermest efter? Er det at finde "den eneste ene", som du ikke har fundet endnu? Er det at få nye og bedre venner, eller måske finde tilbage til "de gamle"? Eller er det at blive bedre til at acceptere dig selv med de fejl og mangler, du nu engang er udstyret med?

Et forskerhold har spurgt 1.300 tyskere i alderen 18 til 80 år om, hvad de længes mest efter i livet. Det var "forsøgspersonerne" ikke i tvivl om. Ind på en suveræn førsteplads – før familielivet, karrieren og sundheden – kom længslen efter en god kæreste eller en dejlig partner.

Det varige parforhold 

Næsten en tredjedel svarede, at det ikke bare var et godt parforhold, men også et varigt parforhold, de længtes mest efter. At de gerne ville blive gamle sammen med en ægtefælle, eller at de længtes efter at få det endnu bedre sammen med deres nuværende partner. Andre havde ikke et partner, og længtes efter "den eneste ene" som de ikke havde fundet endnu.

Det er Psykologisk Institut på Århus Universitet, der i sit seneste nummer af bladet Forskningsnyt fra Psykologi skriver om den tyske undersøgelse.

"Det mest interessante aspekt ved resultaterne er nok, at ønsket om et godt parforhold spiller så overvældende en rolle, når det gælder  tyskernes længsler i tilværelsen. Især når man tænker på, hvor svært det er at indfri længsler for livstid," konkluderer bladet.

Forskellen mellem mænd og kvinders længsler

Der var kun enkelte markante forskelle i besvarelserne fra mænd og kvinder. Familielivet betød mere for kvinderne end for mændene. Og for kvinderne var længslen efter "en bedre verden" desuden større end hos mændene.

En god karriere og et godt økonomisk fundament var til gengæld mere vigtigt for mændene.

Også i forhold til alder kunne forskerholdet trække flere forskelle ud. Det var især de ældre i undersøgelsen, som pegede på længslen efter en god karriere, et godt parforhold og bedre personlige egenskaber. De ønsker befandt sig noget længere nede på barometret hos de yngste i undersøgelsen.

12 ting vi længes mest efter

Tyske forskere har i en undersøgelse spurgt, hvad 1.300 mennesker længes mest efter i livet. Her er svaret:

1) Et godt og varigt parforhold

At blive gammel sammen med sin ægtefælle, få et bedre parforhold, undgå at miste partneren ved skilsmisse eller dødsfald – og at finde "den eneste ene", som endnu ikke er fundet. (29,7 procent)

2) Et godt forhold til sig selv

At blive i stand til at acceptere mig selv, som den jeg er med de fejl og mangler, der er. At udvikle bedre egenskaber, så jeg trives bedre med mig selv og mine omgivelser. (17,7 procent)

3) Et godt familielliv

At få nogle sunde og glade børn og fortsat have en god relation til dem, når de bliver ældre. At fastholde forbindelsen til børn og børnebørn. (14,4 procent)

4) En god karriere

At gennemføre en lang uddannelse, at blive chef for min egen afdeling i et firma, få mit eget firma til at lykkes. At blive en stor filmstjerne. (7,3 procent)

5) Kropslig sundhed og trivsel

At forblive sund og rask, så jeg kan gøre det, jeg har lyst til. At tabe mig og komme af med overvægten. At dyrke mere motion og få bedre kondition. (6,5 procent)

6) Bedre venskaber

At få nye venner, jeg harmonerer bedre med. At forbedre forbindelsen til gamle venner og at få bedre tid til at foretage mig ting sammen med mine venner. (6,0 procent)

7) Fritid og rejser

At komme på safari i Afrika, rejse rundt på egen hånd i Kina, slå mig ned længere tid et spændende sted i udlandet. (4,6 procent)

8) Bedre forhold

At bo ved havet og nyde den friske luft og udsigt hver dag. At få en større have, hvor jeg kan dyrke alt muligt. (4,1 procent)

9) Tilbage til barndommen

At blive barn igen uden sorger og pligter. At have det så dejligt og sorgløst, som jeg havde det i min skønne barndom. (3,5 procent)

10) Bedre økonomi

At få en fast og stabil indttægt, så jeg ikke skal spekulere over, hvor pengene kommer fra. (3,2 procent)

11)  Et bedre samfund – en bedre verden

At samfundet bliver mere retfærdigt og trygt at leve i. At der bliver færre krige i verden eller at udbytningen af den tredje verden ophører. At forurening ophører og klimaforandringer vendes til det bedre. (2,6 procent)

12) Religiøse længsler (0,5 procent)

At finde fred med min gud, at jeg kan opleve et nærmere forhold til min gud eller at jeg kan opnå mere vished om, at Gud vil hjælpe mig. (0,5 procent)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: