Velkommen i nuet

 
Jeg håber du nyder det skønne og lune vejr vi har haft og at du har haft en weekend brugt på netop det du synes er vigtigt i livet – kærlighed, være i nuet, få tankerne et andet sted hen, give slip på kontrollen, at grine, at udvikle dig, være åben, give dig tid, blive inspireret, lytte, at give etc.?

Hvad synes du om de mål?

94% sætter fysiske mål
Hvis du er nogenlunde “normal” er det ikke netop den slags aktiviteter du havde planlagt for denne weekend eller fremtiden, selv om – du synes sikkert godt om mange af de nævnte ting. I en undersøgelse har nemlig vi spurgt 46.000 mennesker om deres vigtigste mål inden for de næste 3-6 måneder, og de 94% nævner fysiske mål! Det samme gør sig gældende når du spørger dine omgivelser (eller dig selv) om hvilke planer de har for weekenden? Langt de fleste vil svare fysiske ting, som: Slå græs, løbe, til fødselsdag, have gæster, vaske bil, ordne have, gøre rent og til sport med børnene.

Når der er sammenhæng imellem mine tanker, følelser og det jeg udfører lige nu, er jeg intens og 100% til stede
Vi elsker de fysiske mål – og de er også nødvendige – og vi kan ikke leve uden vores planer og aftaler. Desuden kan vores fysiske gøremål jo også udløse de gode tanker og de dejlige følelser – og det er netop i tankerne og følelserne vi lever, oplever og “smager” livet. Imidlertid har vi ofte så meget vi skal, så når vi så endeligt er i den situation vi har planlagt – eller vi har fået den ting vi har drømt om – ja, så er vores sind ofte “30 meter” længere fremme og i gang med næste mål og aktivitet. Men ved at bryde mønsteret og være lidt længere i nuet, vil vi ofte (og ganske gratis) kunne opnå en både mere intens og længerevarende glæde og tilstedeværelse i netop den situation vi er i – både på arbejdet og privat.

15 minutter i nuet om dagen
Synes du det er svært at få ro på – og sætter du måske ligefrem lighedstegn imellem stress og travlhed – og effektivitet og livskvalitet? Hvis du ser på personer som har opnået store personlige succeser, så som bl.a. Barack Obama, Caroline Wozniacki den danske verdenscellist Andreas Brantelid og vores nye verdensmester i boksning Mikkel Kessler m.fl., så er der i hvert fald én fælles ting der kendetegner dem, og det er at de er 100% til stede i nuet når det gælder. De har også deres klart definerede fremtidige mål, men de er til stede i hvert et nu – intense, fokuserede, koncentrerede – og lukker alt andet ude lige nu.

Måske vi kan lade os inspirere af disse personer, og så hver aften tænke – hvornår var jeg i “nuet” i dag? Hvornår var jeg nærværende, intens, ustresset, fokuseret og 100% givende – eller modtagende – i dag? I mit arbejde med både ledere og medarbejdere sætter vi ofte et første mål på bare “15 minutter i nuet om dagen”. Måske er du langt over det mål, men det kunne måske også være et start mål for dig – og så kan du jo altid udvide det.

Velkommen i nuet
Der er mange midler til at komme ind i nuet – og blive der – og det hele foregår i hjernen hvor vi skal søge at vurdere og måske ændre vores vanemæssige tankegange. Du kan eksempelvis spørge dig selv: “Hvad er jeg glad for lige nu”? (og svar;-), eller lyt til din vejrtrækning i 5 minutter med lukkede øjne. Du kan også søge at slippe kontrollen (som drejer sig om hvad der sker i fremtiden – også om bare 2 minutter) ved at tænke: “Nå, sådan kan man også fylde opvaskemaskinen” eller “Hvad er det værste der kan ske?” eller også prøv tanken “Pyt”. Spørg også dig selv : “Hvad dufter her af?”, og “Det kan godt være jer er uenig med den person, men ham må jeg lære bedre at kende” i stedet for at forkaste nye ideer som vores hjerne dybest set har lyst til, fordi den sparer energi.

 
God fornøjelse;-)
 
Kilde : Torben Wiese

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: