Vær glad, og bliv 100 år

 

Et godt netværk til venner og familie og en positiv indstilling, er kilden til et langt liv, viser australsk forskning

Et godt netværk og et positivt sind, er ifølge australsk forskning kilden til at blive rigtig gammel

Et tæt netværk af familie og venner kan være dit adgangskort til et langt og sundt liv. En australsk undersøgelse af hundredeårige har vist, at det at udvikle nære venskaber og bånd til familien er nøglen, hvis du vil være 100 år gammel. Det skriver Daily Mail.

Forskerne udspurgte 188 mennesker på 100 år om hemmelighederne bag deres udholdenhed. De fleste betegnede sig selv som omgængelige, åbne og optimistiske.

Kun to af de studerede mænd og kvinder var rygere, selv om 28 procent var tidligere rygere. Næsten alle drak alkohol, men kun i moderate mængder.

Mange var stadig fysisk aktive. 60 procent går regelmæssige ture eller dyrker andre former for motion.

Gener har mindre betydning
Forsker Robyn Richmond, New South Wales University i Sydney, som står bag undersøgelsen, siger, at genetik kun har betydning for omkring 20 til 30 procent af en persons chancer for at blive 100 år, hvilket betyder, at personlighed og livsstil har en stor indflydelse.

– Social kontakt med familie og venner er meget vigtig, siger hun.

– Hvis ikke de har børn, har de har meget stærke forbindelser med venner. Hvis de bor på et plejehjem, der hjælper de ældre med at lave interessante ting med andre beboere, er de mere tilbøjelige til at blive 100 år.

– De personer, vi har undersøgt, er ikke tilbøjelige til at få negative følelser, de er ikke fjendtligt indstillet over for andre, de er ikke vrede eller føler sig skyldige, og de har ikke angst eller er deprimerede, siger hun.

Alkohol er ikke forbudt
De 100-årige i undersøgelsen viste sig også at være meget samvittighedsfulde, og derfor følger de lægernes råd om en sund livsstil. Halvdelen får sig en drink dagligt, men ingen har en risikabel indtagelse af alkohol.

– Det betyder, at selvom du har fået dårlig gener, men lever et sundt liv og har en positiv indstilling, så kan du stadig få en meget lang levetid.

Fremskridt inden for sundhedspleje og sundere livsstil betyder, at det forventes at én ud af otte briter der fylder 50 i år, når op på de 100 år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: