7 tips til et passioneret arbejdsliv

 

 

PSYKOLOGI giver dig gode råd til, hvordan du skaber en karriere, med udgangspunkt i det du brænder allermest for

Der er stor forskel på den glade amatør og den, der lever af sin passion. Her får du coach og forfatter Jane Hahns bud på, hvordan du tænker lidenskaben ind i din karriere.

1. Hvornår er du i dit es?
Tænk på en god dag på arbejdet og overvej, hvorfor den var formidabel. Gå så dybt som du kan, når du spørger, hvorfor noget var godt. Undersøg også din værste dag og lav en liste over mulige grunde, så du til sidst kan se kontrasterne.
 
2. Fokuser på selvindsigt.
Kend dine styrker, så du nemmere kan sætte den rigtige kurs i forhold til at bruge din passion i prof essionel sammenhæng.

3. Find ud af, hvad der tænder dig.
Hvad ville du helst bruge tid på, hvis du kunne vælge frit? Du kan indkredse din passion ved at lave research eller tale med folk, som, du mener, har dit drømmejob.

4. Kend dit flow.
Flow er en tilstand, hvor du glemmer alt om tid og sted, fordi du er opslugt af det, du laver. Flow handler dybest set om, at dine kompetencer matcher de udfordringer, du møder.

5. Brug dit netværk.
Et godt netværk kan være altafgørende for, om du får succes eller ej. Måske skal du arbejde på at forbedre det, så dine chancer for at nå dine mål bliver forstærket.

6. Overvej, hvad du er villig til at ofre.
Passion har nemlig også en bagside, og de færreste kommer langt uden at vælge noget fra. Det kan være venner, børn eller fritidsfornøjelser. Hvad kan du undvære?

7. Vær realistisk i dine forventninger
Vær realistisk, når du når til det stadie, hvor du skal udvikle dig sammen med passionen. Det er her, du ønsker at se tingene vokse og føler, at du kan gøre en forskel. Det tager tid at blive så god, at andre vil betale dig for dit arbejde. Overvej, om du er godt på vej eller starter fra bunden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: