3 skridt mod en lysere vinter

 
Kom bedre gennem den mørke tid
– 3 skridt mod en lysere vinter

Det varer ikke længe, før vi går over til vintertid, og dagene er allerede blevet markant kortere. Selv synes jeg, at det bliver sværere og sværere at komme gennem de mørke måneder, der venter forude. Jeg har derfor udviklet nogle teknikker, som jeg håber og tror kan hjælpe dig, der har det ligesom mig:

1) Skab små oaser i hverdagen
Når det bliver mørkt og koldt, kan det være svært at have overskud til ret meget andet end at passe sit job og få hverdagen til at fungere. Netop derfor er det ekstra vigtigt at sørge for at skabe tid til at gøre noget af det, du elsker – med dine børn, din partner eller sammen med gode venner. Det kendetegner langtidsfriske mennesker, at de passer godt på deres sociale relationer. Hjemme hos os gør vi det, at min kæreste og jeg klæder os fint på for hinanden og går ud og drikker cocktails. Det passer godt til mørket, og vi nyder hinanden på en anden måde og får talt sammen om ting, som ellers kan være svære at nå at få talt om i hverdagens travlhed. Så tænk over, hvad du kan gøre for at skabe små oaser i mørket med dem, du holder af.

2) Udnyt dage med solskin
Lyset er vigtigt for vores livsglæde. Når solen skinner, så producerer vi mere Serotonin i hjernen, og det har en positiv virkning for det, man kan kalde vores grundtone. Det kan derfor være en god idé at sørge for at komme ud og nyde de dage, hvor solen skinner. Det kendetegner langtidsfriske mennesker, at de i gennemsnit motionerer 30 min. MODERAT i det fri hver dag, så når det er mørkt, så kan det være en rigtig god investering at gå eller løbe en lille tur i solskinnet istedetfor at haste ned til det lokale fitnesscenter for at løbe på løbebånd i skæret fra lysstofrøret. Husk, at det er helt normalt at have "vinterkrop" – dvs. at man tager et par kilo på i vinterhalvåret. De ekstra kilo skal nok ryge af igen, når det bliver forår.

3) Drop fjernsynet og dyrk kulturen
Noget af det, som er helt centralt for de langtidsfriske mennesker er, at de bruger mindre tid foran fjernsynet og mere tid og flere penge på kultur-oplevelser. Det behøver ikke kun være finkulturelle ting som teater, kunst-udstillinger eller digtoplæsninger, det kan også være fodbold, stand up eller koneløft. Men det handler om at være sammen om noget – om at få en god oplevelse, som du kan dele med dine gode venner eller med din familie, og som I kan tale sammen om eller grine af bagefter.

 
Kilde : Henrik Krogh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: