Motion tager forkølelsen

 

Du kan undgå forkølelse og andre virusser med regelmæssig motion. 

Er du i god form? Så kan du halvere antallet af sygedage i forhold til folk, der ikke motionerer. Det viser ny amerikansk forskning.

De fleste ved det sikkert af erfaring, men nu er der videskabelig dokumentation for det: Er man i god form, så bliver man ikke så let ramt af forkølelse og andre infektionsygdomme.

Forskere ved universitetet i North Carolina har under ledelse af professor David C. Nieman undersøgt, hvordan regelmæssig motion påvirker vores modtagelighed for vinterens forkølelser, virus og andre luftvejsinfektioner. Resultatet viser klart, at folk, der er i god form, ofte undgår disse infektioner.
 
Igennem 12 uger i efterårs- og vintertiden fulgte forskerne 1002 voksne mellem 18 og 85 år. Man observerede tegn på infektioner og sammenholdt dem med forsøgspersonernes fysiske aktivitetsniveau.

Læs også:

Kondition gør unge mere intelligente
Træning giver livslang effekt
Hold formen – også i efteråret

Personer, som dyrkede motion mere end fem dage om ugen, havde 43 pct. færre dage med luftvejsinfektioner end personer, som dyrkede motion en dag eller mindre om ugen.

Når forskerne sammenlignede de mest motionsivrige med de mindst motionsivrige, var forskellen 46 pct. De motionsivrige havde altså næsten halvt så mange dage med luftvejsinfektioner som de mindst motionsdyrkende.

Forskernes konklusion: Omfanget af luftvejsinfektioner hænger klart sammen med hyppigheden af styrke- og konditionstræning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: