40% frihed til at blive lykkeligere

 

40% frihed til at blive lykkeligere

40 er det magiske tal. Det er så mange procent af din lykke du selv kan styre, og som du kan ændre på blot ved at ændre dine tanker og din adfærd. Det er de 40%, som det er værd at bruge sin tid på, for det er dem, der er afgørende.

De øvrige 60% fordeler sig således, at de 50% af dit lykkeniveau er medfødt og 10% er ydre faktorer. De medfødte 50% kan ikke ændres, da de menes at ligge i generne ligesomsandsynligheden for at få en depression ved bestemte belastninger og andre arvelige tendenser. Det er altså ikke disse 50% man kan arbejde med at ændre. De ligger fast for den enkelte.

At lykke kun afhænger 10% af ydre faktorer kan virke overraskende, da det er disse ting de fleste fokuserer på. Det er for eksempel et nyt hus, de nyeste moderigtige støvler, smykker, vægttab, mindre rynker i ansigtet eller vinde 10 millioner i lotto. Ting som mange ønsker sig, og som der er skabt en milliardindustri på i hele verden.

De fleste som bliver spurgt ønsker sig mest af alt at være lykkelige. Men alligevel bruger vi det meste af vores energi på de sølle 10% i stedet for at arbejde med de øvrige 40%, som vi kan ændre, oven i købet uden at det ruinerer os. Det viser sig nemlig at vi har en særlig evne til at vende os meget hurtigt til ydre forandringer. De personer som vinder i lotto vil sandsynligvis være meget lykkeligere i begyndelsen, men efter bare et halvt til et helt år så er de på samme lykkeniveau som før de vandt i lotto. Det giver altså ingen varig ændring. Tænk for eksempel på om du fik noget sidste jul, som du virkelig ønskede dig. Hvis du gjorde, så var du sikkert meget glad i situationen, men gør denne ting dig fortsat ligeså lykkelig, som da du fik den?

I stedet for kun at ønske os ydre forandringer, så kan vi blive lykkeligere ved at fokusere på de 40%, som vi kan ændre uden at ændre de ydre omstændigheder. De 40% afhænger af indre forandringer.

Der findes mange beviste metoder til at blive lykkeligere ved at arbejde med indre forandringer. Det er disse veldokumenterede metoder, som er essensen af netlykke.dk, og redaktionen anbefaler varmt sine læsere at benytte metoderne.

Det er dog ikke alle som er lige motiverede til at arbejde med alle værktøjer, og da motivation er en nøglesten i at opnå varig lykke, så er det vigtigt at vælge den rette metode. Her på netlykke.dk under ‘metoder og teknikker’ kan de veldokumenterede metoder til at øge lykkeniveauet findes. Så kast dig ud i at blive lykkelig ved at arbejde med de 40% allerede i dag. God fornøjelse.

Kilde: Sonja Lyubomirsky, 2008, “Sådan bliver du lykkeligere”, Lindhardt og Ringhof.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: