Anerkend brokkerøvens bristede drøm


Måske burde virksomhederne juble over brokkerøvene. Ofte ligger der nemlig en frustreret drøm bag brokkeriet, som kan gavne udviklingen.


Eksistens  28. november 2011 kl. 14:03 på P1

De fleste kan blive enige, om at anerkendelsen er et alment menneskeligt behov, og at det kan føre til konflikter, hvis den ikke bliver håndteret rigtigt.

Og ifølge filosof, Anders Fogh Jensen er anerkendelsen blevet et stigende behov.

– Når anerkendelse er så relevant, som det er nu, så er det i særlig grad fordi, det bliver sværere og sværere at vurdere, hvornår vi har gjort arbejdet godt nok. Men anerkendelse handler langt fra kun om at rose.

Og for Anders Fogh Jensen er der kommet en tendens til at vi anerkender for meget.

– Vi lever i et samfund, hvor der er en tendens til, at alt det, der ikke er en kæft bemærkelsesværdigt, bliver bemærket, siger han.

Modstand kræver mod
For direktør i konsulentfirmaet, Attractor, Jakob Storch, handler anerkendelse også om meget mere end bare en positiv feedback. For eksempel må man anerkende, at der ofte ligger bristede eller frustrerede drømme bagved brok, siger han.

– Når vi kommer ud og arbejder som konsulenter i organisationer støder vi rigtigt, rigtigt ofte på det. Det kan være en gruppe medarbejdere, der bliver omtalt som dem, der altid brokker sig. Dem, der ikke vil. Dem, der er i  modstand imod forandring. Men når folk sætter sig imod et dominerende billede af, hvordan tingene er, så kræver det faktisk en vis portion mod. Det kræver mod at have et standpunkt. Modstand skal i det her billede tænkes som nogen, der har noget, der er væsentligt og vigtigt at byde på, siger han.

– Og i stedet for at møde dem i den umiddelbare frustration, så bør man i højere grad udfordre sig selv som organisation eller ledere. Og finde ind til hvad er det for nogle tanker og idéer der ligger bag frustrationen, siger direktør i Attractor, Jakob Storch.

Vil have brok aflivet
Det er konsulent Annette Clausen enig med ham i, men hun vil til gengæld have aflivet brok i virksomhederne.

– Hvis man åbner op for en brokkekultur på en arbejdsplads kan det lynhurtigt tage overhånd. for der er altid nogen der kan finde noget at brokke sig over, siger hun.

Men ifølge direktør i Attractor, Jakob Storch, sker der noget, når man anerkender brokkerøven i en virksomhed.

– Forandringerne sker i det øjeblik, drømmen bliver lyttet til. Både for den den der taler, der opdager: “Hvad er min drivkraft i det her”?. Men også dem der lytter. De får pludselig muligheden for at relatere sig til det, de hører, siger han.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: