Historien om forretningsmanden og fiskeren

Hvornår er nok nok?

Historien om forretningsmanden og fiskeren.

Under sin ferie i solen var en velhavende forretningsmand til en gåtur. Da han kom til feriestedets havnen, så han, hvordan en lille båd med en enkelt fisker kom i land. I båden var tre store tun. Han kommenterede den fremragende kvalitet af de fisk og spurgte fiskeren, hvor længe det havde taget ham til at fange dem.

Fiskeren svarede: “Bare en kort stund.”

Virksomheden Manden spurgte, hvorfor fiskeren i dette tilfælde ikke opholdt sig på søen i et stykke tid at fange endnu flere fisk.

Fiskeren svarede, at han havde fanget nok til at forsørge sin familie og imødekomme de umiddelbare behov. De rige forretningsmand gik på at spørge: “Men hvad gør du for resten af ​​dagen, hvordan du bruger din tid?”

Fiskeren svarede: “Jeg sover ude i morgen, så jeg fisk lidt, lege med mine børn, tage en kort siesta med min kone hver eftermiddag, gå ned til landsbyen hver aften, hvor jeg tager et glas vin og spille guitar med mine venner . Jeg har et tilfredsstillende liv og er en meget travl mand. ”

De rige forretningsmand kiggede lidt foragteligt om fiskeren og sagde: “Hør. Jeg blev uddannet i erhvervslivet og har mange års erfaring med handel. Jeg kunne hjælpe dig. Du burde fiske mere, og med den ekstra indkomst, du modtager, kan du købe en større båd. Med provenuet fra den større båd, du kan købe endnu flere både. Til sidst vil du have din egen flåde. ”

“I stedet for at sælge din fangst til en køber, kan du sælge direkte til fiskefabrikken og over tid kan du investere din ekstra indtjening i din egen fiskefabrik. Så har du brug for at flytte fra dette ty til en større by, og derefter til hovedstaden, hvor der er de nødvendige ressourcer til at lede en sådan virksomhed. ”

Fiskeren spurgte: “Hvor længe vil alt dette tage.”

The business mand svarede: “Mellem femten og tyve år.”.

“Og så?” Spurgte fiskeren.

De rige forretningsmand, smilede og lo: “Det er, hvad er så genial. Når tiden er inde, kan du sælge alle dine aktier i selskabet og blive en multimillionær. ”

“Multimillionær? Og hvad skal jeg gøre? “Spurgte fiskeren.

Den rige business mand svarede: “Så du kan gå på pension. Så du flytter til en lille turistby ved havet, hvor du kan sove ud om morgenen, fiske lidt, lege med børnene, tage en siesta med din kone hver eftermiddag, gå en tur ned til landsbyen hver aften til at tage et glas vin og spille guitar med dine venner … “

Hvornår er nok nok? Vi kan altid stoppe op og reflektere over, hvordan vi gør. Et nyt år giver os en mulighed for at evaluere resultaterne af vores indsats.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: