Muldyret

 

Denne historie er om en landmand, der ejede et gammelt muldyr. Muldyret hjalp til på gården med at trække vognen og andre opgaver. Men da muldyret havde arbejdet hos landmanden i mange år, besluttede landmanden til sidst at muldyret havde arbejdet nok og nu bare skulle slappe af på sine gamle dage.

 

Landmanden løb ind i muldyret et par gange om dagen, mens det stod og nød dagen i fred og ro. Men en dag kunne landmanden ikke finde det gamle muldyr noget sted på gården, og det bekymrede ham en del. Han begyndte at lede efter det gamle muldyr.

 

Efter et par timer fandt han til sidst muldyret nede i en gammel udtørret brønd. Landmanden forsøgte at få muldyret op, men brønden var for dyb, og der var intet udstyr i nærheden, der kunne hjælpe ham. Efter et stykke tid tænkte landmanden ved sig selv: “Muldyret har haft sin tid, jeg skulle måske bare tage og begrave ham her i brønden.” Med de tanker tog han sin skovl og begyndte at kaste jord ned oven på muldyret. Men ved hver eneste skovlfuld jord rystede muldyret ryggen, så al jorden faldt ned i bunden af brønden.

 

Landmanden blev ved med at skovle jord ned i brønden, og muldyret blev ved med at ryste det af sig, indtil der var nok jord, til at muldyret kunne komme op af brønden.

 

 

 

Hvad kan vi lære af den historie ?

 

Hvis vi tager fat om vores problemer for at løse dem, viser det sig ofte, at vi ved positiv og kreativ tænkning og ved at undgå panik, angst og selvmedlidenhed, kan vi klare meget mere end vi tror.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: