Du beslutter selv hvor heldig du vil være.

 

Er du nogle gange uheldig?

Så er her nogle tips til at forbedre dit held….

Er du et af de mennesker der synes du ofte er uheldig – lige meget hvor meget du prøver?
Føler du, at du konstant bliver sat tilbage af uheldige omstændigheder?
Føler du nogle gange, at hele universet bare er ude efter at få dig ned med nakken?
 
Men så lad mig fortælle dig noget…

Dit held er ikke et hak værre eller bedre end alle mulige andre menneskers. Det kan bare nogle gange føles bare sådan.
Og det vil nok også glæde dig at høre, at der er flere ting du kan gøre for at fjerne denne følelse af uheld.

Hold op med at føle at det der sker i dit liv skyldes mangel på held, skæbnen, overnaturlige kræfter, andre mennesker, eller noget andet udenfor dig selv.  
 
Psykologer kalder det externt control centrum. Det er når man mener at man ingen – eller meget lille – indflydelse har på det der sker med en. På grund af dette, så enten håber de på det bedste, eller passivt og resigneret modtager det der kommer. Alt imens de brokker sig over at det ikke matcher deres håb.

De mest succesfulde mennesker har det modsatte syn på tilværelsen. De har det man kalder et internt kontrol centrum.
De tror på, at det der sker i deres liv er fuldstændig, eller næsten, helt op til dem selv. Og de ved, at når der sker noget i deres liv så er det ikke begivenheden i sig selv der er den vigtigste, men deres reaktion på begivenheden.

Det gør dem proaktive, engagerede, og klar til at prøve masser af nye ting for at ændre de ting i deres liv de ikke er tilfredse med.
De er ikke fatalistiske, og de kalder det ikke "uheld" at det de gerne vil, ikke er i deres liv lige nu. De ser efter muligheder for at lave om på tingene.
Og ikke mindst så fokuserer de på, hvad de gerne vil have i deres liv, og ikke det de IKKE vil have i deres liv.  

Er de mon heldigere end andre mennesker?
 
Selvfølgelig ikke. Held rammer tilfældigt, så de er akkurat lige så udsatte for at få tilbageslag som alle mulige andre.

Det er der gør forskellen er deres reaktion på det der sker.
Hvis noget går galt, så kigger de hurtigt efter løsninger på at rette op på det, i stedet for at fokusere på problemerne, give andre skylden, eller brokke sig over "hvor uheldige" de er. De prøver at lære af det der er sket, for at blive bedre til at rette det fremover – eller måske helt undgå det.

Der er ikke nogen der hele tiden er mere heldige, eller uheldige end andre. Det kan godt se sådan ud på kort sigt. Tilfældigheder kommer nemlig ofte i "grupper" eller "bundter", akkurat som tilfældige numre ofte ligger tæt på hinanden. Der er derfor spillere ofte tror de kan se mønstre i for eksempel roulette – hvor der reelt ikke er mønstre.

Når du tager de store perspektiv briller på, så kan du se tilfældigheder er – ja – tilfældige.

Alligevel er der rigtig mange mennesker der føler at de konstant er uheldige – at lige meget hvad de prøver på, så virker det ikke. De fokuserer næsten kun på problemerne og alt det der er gået galt, eller kan gå galt. Derved bliver det en selvopfyldende profeti der bekræfter deres overbevisning.

Dit kontrolcentrun (eksternt eller internt) er ikke noget der er genetisk indbygget i dig. Det er noget tillært – og derfor også noget du kan ændre på igen.

Husk at det du retter din opmærksomhed på vokser i dit sind og derved også i dit liv.

Hvis du fokuserer på det der går galt i dit liv – specielt hvis du ser det som uheld du ikke kan gøre noget ved – så vil dit liv dit liv komme til at virke sort og deprimerende. I løbet af kort tid, så vil du blive så overbevist om, at alle odds er imod dig og du vil begynde at se flere og flere beviser på at din overbevisning er rigtig.
Som et resultat her af, vil du højst sandsynligt holde op med at prøve – for lige meget hvad, så er der jo intet du kan gøre for at lave om på det.

Denne fatalisme forstærker sig selv mere og mere, indtil man bliver offer for livet.
Disse "ofre for livet" er overbevist om at de vil fejle, endnu inden de er gået i gang, og de er sikre på at deres "dårlige held" vil ødelægge alle deres muligheder for succes. De lægger sjældent mærke til, at grunden til de ikke har succes er at de simpelthen ikke prøver, er for passive, mangler evner, eller slet ikke tænker projektet igennem.
 
Alt sammen noget de let ville kunne ændre på hvis de holdt op med at bruge tiden på at bebrejde alt og alle andre at de ikke har succes.


Du kontrollerer selv din opmærksomhed og derved også om du får succes eller ej 
Ret opmærksomheden imod det du ønsker, imod det du gerne vil. Udsult de negative tanker indtil de dør.

For at forbedre dit held skal du først beslutte dig for at alt der sker med dig er dit eget ansvar. Det kan godt være svært en gang imellem, men tænker du rækken langt nok tilbage så vil du altid kunne se at du på en eller anden måde altid selv har været herre den situation du nu er kommet i. Det kan have været umuligt at forudse, men det er alligevel dit eget ansvar du er der hvor du er nu.

Din "skæbne afhænger virkelig af dig selv og de beslutninger du tager.
Når du bliver ramt af tilfældigheder og omstændigheder der skubber dig lidt ud af kurs, prøver du så på at bruge dem til din fordel og lære af dem – eller brokker du dig bare over dem?

Der var en gang golfspiller der slog en gang en række rigtig gode slag. En tilskuer sagde: "Hold op hvor er du heldig i dag."
Golfspilleren svarede stille "Ja – og jeg har lagt mærke til at jo mere jeg træner, jo heldigere bliver jeg."


Så når alt kommer til alt, så beslutter du selv hvor heldig du vil være.

 

One Response to Du beslutter selv hvor heldig du vil være.

  1. Tine says:

    så rigtigt 🙂 Noget du selv har formuleret?

Skriv en kommentar